Mestská rada v Prešove rokovala o predaji pozemkov pre Honeywell

14.03.2011 Prešov

Prešov 14. marca (TASR) – Mestská rada v Prešove (MsR) dnes rokovala o prevode pozemkov v Investičnom priemyselnom parku Záborské (IPZ) na spoločnosť Honeywell. Primátor Pavel Hagyari uviedol, že mesto so spoločnosťou o možnej investícii rokuje už takmer rok, tá sa však uchádza aj o investičné stimuly od štátu.
      Hagyari spresnil, že prevod pozemkov s rozlohou päť hektárov plus opciu na ďalšie dva hektáre do konca tohto roka v piatok (11.3.) schválila komisia pre disponovanie s mestským majetkom. Dodal, že materiál s pripomienkami dnes odsúhlasila aj MsR.
      \"Schválila zámer priameho predaja investorovi za sumu 30 eur za meter štvorcový. Je potrebné, aby to schválilo ešte aj mestské zastupiteľstvo, ja pevne verím, že tak urobí, a že to bude taký prvý väčší investor do priemyselného parku,\" uviedol Hagyari.
      Primátor zdôraznil, že prešovská radnica oceňuje prístup Ministerstva hospodárstva SR a SARIA pri podpore investora, ktorý sa rozhodol rozbehnúť výrobu v Prešove.
      \"Veríme, že táto investícia prinesie aj ďalšie, následné pracovné miesta, či už na základe subdodávateľov, alebo záujmom ďalších spoločností investovať práve v Prešove,\" povedal Hagyari.
      Z investičného zámeru, ktorý spoločnosť Honeywell Turbo, s.r.o., Bratislava predložila na posúdenie vplyvu investície na životné prostredie, vyplýva, že v Prešove plánuje postaviť závod na výrobu turbodúchadiel do motorov pre osobné a nákladné automobily s odhadovanými nákladmi 38 miliónov eur.
      Výstavba výrobného závodu má prebiehať v dvoch etapách, pričom prvá sa má začať už v 1. polroku 2011 a ukončiť sa má v 2. polroku tohto roka. So spustením prevádzky počítajú v roku 2012. Investor plánuje v novom závode do roku 2016 vytvoriť celkove 446 nových pracovných miest.
 

Vyberte región

mark